Over HaKa

HaKa MBO heeft als doel om praktijkgerichte opleidingstrajecten aan te bieden aan beroepskrachten die al werkzaam zijn in de sectoren zorg, welzijn en hulpverlening. Jij als deelnemer bent misschien al enkele jaren werkzaam als begeleider en doet het opleidingstraject om je verder te kunnen door ontwikkelen, of je bent misschien een zij-instromer die zich wil omscholen.

HaKa MBO onderscheidt zich in de opleidingstrajecten door samen met zorgorganisaties en het maatschappelijk veld de verantwoordelijkheid voor de deskundigheidsbevordering van beroepskrachten op zich te nemen. We hebben vertrouwen in de beroepspraktijk en wat professionals daar kunnen leren. Waar meer verdiepende kennis nodig is, biedt HaKa MBO scholing aan, maar we geloven in leren in de praktijk. Daarnaast streeft HaKa MBO ernaar, middels de opleidingstrajecten, bij te dragen aan de kwaliteit van zorg in het sociaal domein.

Om jou te motiveren tot verdere ontwikkeling is het van belang om recht te doen aan dat wat jij al hebt geleerd door eerdere scholing en werkervaring. Daarnaast wil HaKa MBO aansluiten op de leerstijl van volwassen deelnemers, omdat de structuur van regulier onderwijs vaak een drempel is om een studie op te pakken. Een flexibele invulling van de opleiding is belangrijk, wanneer je werk, gezin en opleiding moet combineren. De trajecten bij HaKa MBO zijn op maat samengesteld en minder lang, waardoor het aantrekkelijker is voor deelnemers om hierin te investeren.